Kindcampus Houthalen

Het Taalnest

In het gezellige Taalnest bieden we laagdrempelige activiteiten rond taal aan. We ontvangen peuters en hun ouders rond meertaligheid en taal-stimulering. Voor- en naschools organiseren we workshops en kampen rond taalplezier, taal-ontwikkeling, creativiteit met verhalen en woord-kunst.

Baby- en peuteropvang 't Sprankeltje

’t Sprankeltje is een baby- en peuteropvang waar het gewone bijzonder wordt voor kinderen. Waar ieder kind uniek is en op ontdekking mag gaan. Waar ouders partners zijn en steun mogen ervaren. Waar iedereen voortduren kan bijleren en groeien.

Sprankel Methodeschool

In Sprankel Methodeschool Jenaplan leren kinderen samenleven en zelfverantwoordelijk denken en handelen in een groene, kindvriendelijke omgeving, om uit te groeien tot respectvolle en gelukkige mensen.


Middelbare Freinetschool Keerpunt

De middelbare freinetschool Keerpunt is een school waar je leert voor het leven. De focus wordt dan ook gelegd op creatief en kritisch denken, probleem oplossend denken en handelen, samenwerken, informatievaardigheden, ICT basisvaardigheden en mediawijsheid.


JWW Meulenberg

Sinds 1982 organiseert Jeugdwelzijnswerk Meulenberg (JWW) voor en met kinderen, jongeren en jongvolwassenen een ruim vrijetijdsaanbod. De werking is op verschillende locaties in de wijk actief en sinds kort dus ook op de Kindcampus . Op de kindcampus biedt JWW een kinderwerking, speelpleinwerking en naschoolse huiswerk-begeleiding aan met een team van 3 personen, hierbij geholpen door een enthousiaste ploeg van animatoren en vrijwilligers.

De Fietsbieb

Bij de Fietsbieb kan je kinderfietsen goedkoop lenen. Met een abonnement van € 20 en een waarborg van € 20 mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken. Tijdens dat jaar mag je die fiets bovendien inruilen voor een groter exemplaar of voor een ander model uit ons aanbod. Kom dus snel een kijkje nemen!

De Tekenacademie

De tekenacademie is een plek voor 6- tot 12-jarigen die zin hebben om te tekenen, kleien, schilderen, knutselen,…. Simpelweg is het de perfecte plek voor kinderen die zich creatief willen uitleven. Naschoolse tekenles wordt gegeven op dinsdag en donderdag, op de Kindcampus.

Spelotheek

Wil je leuke spelletjes en speelgoed lenen? Dan kan je terecht in de Spelotheek. Voor 2,50 euro per jaar kom je zo vaak je wilt en mag je telkens twee spelletjes meenemen. Na 3 weken kom je de spelletjes terug inruilen. Zo heb je telkens weer nieuw speelgoed in huis